Het haar raakt beschadigd door talloze factoren…

haar oliën Je zult verrast zijn met de lange lijst van dingen die schade aanbrengen aan jouw haar…

  • onjuiste haarproducten
  • verkeerde haarverzorging en applicatie van cosmetica
  • trekken tijdens het borstelen en haarstylen
  • warmtestyling
  • droge lucht, airconditioning
  • vorst en zelfs sterke regenval
  • stress en een slecht dieet
  • farmaceutica
  • haarkleuring en verlichting
  • het gebruik van een stijl- en krultang

Er zijn slechts een paar uit de hele groep van factoren die haar, haarzakjes, haarwortels verzwakken… Zwak haar wordt dof, broos, terwijl de haarzakjes slecht geankerd zitten in de haarfollikels.

Als gevolg vallen de lokken overmatig uit.

Is er iets dat een totaal haarherstel kan geven?

Haarshampoo’s en conditioneers werken op het haaroppervlak. De werking van maskers is vergelijkbaar – zij herstellen het haar alleen aan de buitenkant omdat zij niet de mogelijkheid hebben om de haarcuticula te penetreren.

Om volledig hersteld te zijn, heeft het haar iets nodig dat penetreert tussen de cuticula en gaat het haar diep naar binnen – om de werking van intercellulair cement te verbeteren door middel van het hydrateren en heropbouwen van de structuur.

Belangrijkste onderdelen van intercellulair cement zijn vrije vetzuren. Daarom werken natuurlijke oliën in haarverzorging dankzij de hoge concentratie van enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren.

Wat zijn natuurlijke oliën?

Natuurlijke oliën – stoffen die zijn koudgeperst uit zaden en fruit van planten. Zij worden al eeuwen gewaardeerd om de verfraaiende en helende eigenschappen. Je moet hebben gehoord over argan, kokos, macadamia, zonnebloem en jojoba-olie. Een niet-verfijnde verscheidenheid van deze oliën biedt een verscheidenheid van gebruik in schoonheidsverzorging. Boven alles voeden natuurlijke oliën hoofdhuid en haar. Zij voorzien lokken van diep herstel terwijl regelmatige haaroliebehandeling ze veel mooier maken.

Wat is haaroliën?

Haaroliën is een uiterst eenvoudige en comfortabele behandeling die bijna altijd kan worden uitgevoerd. Sommige methodes kunnen zelfs op werk worden gebruikt. Haaroliebehandeling omvat het aanbrengen van een natuurlijke olie (of een mengeling) aan haar of haar en hoofdhuid (de andere vorm is beter voor het haar omdat het een volledig herstel van de lokken en zakjes garandeert).

Haaroliën – waarom en hoe werkt het?

Haaroliën werkt aan de binnenzijde van het haar, zodat jouw lokken iets meer dan een mooie look krijgen. Zij worden voorzien van een complexe verzorging, bescherming en, boven alles, herstel van haarzakjes die verantwoordelijk zijn voor de haargroei en schoonheid.

Natuurlijke oliën bestaan uit deeltjes die, wanneer geschikt voor een bepaald haartype, de mogelijkheid hebben om in het haar te penetreren en te vechten voor schoonheid.

Hoe doe je…? Haaroliën

Het is het beste idee om het haar te oliën in het gemak van je eigen plek. Haar en hoofdhuid oliën (droog of vochtig) brengt de beste effecten. De oliën worden goed geabsorbeerd en houden de hoofdhuid gezond. Hoe doe je een haaroliebehandeling?

Haaroliebehandeling ’s nachts

Breng ongeveer 5 ml (1-2 theelepels) aan van de olie op het haar en de hoofdhuid. Deze hoeveelheid is precies genoeg om het haar te herstellen en voeden, evenals de hoofdhuid. Hoe langer de olie op het haar blijft, hoe beter. Daarom laten we het minimaal een uur zitten; een behandeling ’s nachts is het meest effectief, je wast de olie ’s ochtends uit met een milde shampoo.

Haarconditionering – oliën van het haar (niet de hoofdhuid)

Er is een snelle, gemakkelijke en effectieve vorm van oliën die de uitstraling van het haar verbetert. Je brengt de olie aan (een paar druppels) op het haar en de haarpuntjes. Het helpt om het haar te stylen, voegt glans toe en beschermt tegen schade. Dit soort haaroliën kan zelfs meerdere keren per dag worden gedaan: wanneer je vindt dat jouw haar zijn glans en veerkracht heeft verloren.